U trendu

„Sveznalice: Zašto i kako?“ sa 700 pitanja

BEOGRAD – Biblioteka „Vulkančić“, rezervisana u izdavačkoj kući „Vulkan“ za dečiju i omladinsku literatruru, pripremila je bogato opremljenu ilustracijama knjigu „Sveznalice: Zašto i kako?“, koja će u knjižare stiću tokom decembra da bi mogla da se nađe ispod novogodišnjih jelki za mališane od sedam pa do deset godina.

Knjiga, koju je pripremila grupa autora, ima 700 pitanja i na njih daje odgovore u svom drugom delu, tako da mali čitaoci saznaju odgovore na sva pitanja koja deca svakodnevno postavljaju.
„U ovoj knjizi dete će na neobičan način saznati mnogo neverovatnih činjenica iz različitih oblasti (nauka, ljudsko telo, priroda, istorija, životinje, svakodnevni život). Sve to propraćeno je neobičnim ilustracijama i shematskim prikazima, kako bi učenje bilo lakše i zabavnije“, objasnila je PR menadžer „Vulkana“ Lana Radosavljević.

Evo nekih pitanja na koja su dati odgovori i koja će moći da zainteresuju i odrasle osobe:Zašto pingvinima nikad nije hladno? Kako se biljke hrane? Zašto su Egipćani gradili piramide?

Knjiga se bavi temama iz istorije, prirode, nauke i svakodnevnog života. Ilustracije detaljno objašnjavaju pojmove i pojave, a interesantni i neobični podaci pomažu deci da lakše usvoje znanje.

Radosavljevićeva je podsetila da su do sada u „Vulkančiću“ objavljeni slični naslovi kao što su „Enciklopedija kul činjenica iz sveta oko nas“, „Enciklopedija za decu“, „Dečja enciklopedija o životinjama“ i „Lepezice sveznalice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.