U trendu

Svi Retovi ljudi

Knjiga "Svi Retovi ljudi", koja će na autentičan i živopisan način ispuniti snove svih onih koji su neizlečivo zaljubljeni u nezaboravni klasik "Prohujalo s vihorom", konačno se može naći i u svim bolje snabdevenim beogradskim knjižarama. Višestruko nagrađivani autor Donald Mekejg svoj roman opisuje kao plod neobične saradnje dvoje pripovedača, pri čemu je uzeo izvesnu slobodu da bi preinačio određene istorijske činjenice u vezi sa uzbudljivim istorijskim periodom građanskog rata u SAD i potonjim rekonstrukcijama.
Mekejgovo pripovedanje uvodi nas u mnogobrojne sasvim nove tokove priče koje je autor domaštao na onu svima poznatu temu koja je planetarnu popularnost dostigla zahvaljujući kultnom filmu iz 1939. godine. Sa potpuno neočekivanih pozicija, razotkriva nam se život Reta Batlera, od ranog detinjstva, preko kobnog susreta sa Skarlet O Harom i bezbrojnih nevolja koje su tokom godina zadesile ponosne južnjake, pa sve do sudbinskog preokreta koji doživljava dvoje fascinantnih junaka. Pored nezaboravnih likova sa kojima su generacije čitalaca proživljavale ratne strahote i razaranja američkog juga, ali i ništa manje razorne, fatalne ljubavne storije – Mekejg vešto uvodi nekoliko dodatnih nivoa radnje, dopunjujući i razmaštavajući ono što je Margaret Mičel ostavila tek u nagoveštaju pišući "Prohujalo sa vihorom".
Posebna poslastica za sve koje roman Mičelove posle svakog čitanja ostavi u gorkim suzama jeste rasplet ka kojem nas uverljivo vodi Mekejgova priča, a koji nas uverava da su čuda ipak moguća i da prava ljubav – ipak – ruši sve prepreke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.