U trendu

“Tango Jaž kvartet” 13. avgusta u Gvarnerijusu

BEOGRAD – Sastav “Tango Jaž kvartet” iz Argentine, nakon četiri godine, ponovo će gostovati u Beogradu 13. avgusta u Ustanovi Gvarnerius – Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije.

Tango Jaž kvartet čine četvorica vrhunskih muzičara: Martín Rao de Vita – električni bas, Horacio Akosta – klavir, Mauricio Paskuli – bubnjevi i Gustavo Firmenič – klarinet, tenor i saksofon.

Beogradska publika će tako imati priliku da ponovo uživa u čarobnom koktelu džeza i tanga i nastupu talentovanih umetnika iz Argentine, u okviru njihove 27. međunarodne turneje.

Proslavljeni džez muzičari kombinuju melodijske i ritmičke obrasce tanga sa harmonijom i improvizacijom džeza.

Taj novi, originalni pristup tangu i džezu naišao je na oduševljenje u Argentini i širom sveta.

Njihova muzika se kreće od tradicionalnog tanga do muzike čuvenog kompozitora Astora Pjacole (jedan od omiljenih autora Stefana Milenkovića, koji ga često svira na koncertima), a da taj stil nikada nije napustio “teritoriju” džeza.

Sa 26 uspešnih svetskih turneja u više od 30 zemalja, Tango Jaž kvartet je nastupao na najprestižnijim mestima planete, a ovo će biti njihov treći koncert u Ustanovi Gvarnerius, osnivača Jovana Kolundžije, našeg proslavljenog violiniste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.