Tematska vođenja u Narodnom muzeja

BEOGRAD – U okviru stalne postavke Narodnog muzeja, od ovog meseca posetioci mogu uživati i u tematskim vođenjima četvrtkom od 18 časova, najavili su danas iz muzeja.

Ciklus počinje u četvrtak, 13. septembra vođenjem muzejskog savetnika Petra Petrovića, koji će pred posetiocima obraditi temu „On i ona – na portretima srpskog slikarstva XIX veka.

Posetiocima će na ovaj način biti pružena mogućnost da prilikom posete muzeju neposredno od muzejskih stručnjaka sazanaju nešto više o pojedinim segmentima stalne postavke, fenomanima i pojavama iz prošlosti o kojima svedoče odabrani eksponati iz bogatog fonda Narodnog muzeja.

Svakog četvrtka će kustosi Narodnog muzeja i gostujući predavači izborom zanimljivih tema i na ovaj način upotpuniti mogućnosti različitih povoda za muzejsku posetu.

Tokom septembra posetioci će takođe imati priliku da prisustvuju tematskom vođenju na temu „Zbirke strane umetnosti“, Jelene Dergenc, koja će 20. septembra zainteresovanima predstaviti izbor ove prestižne zbirke koji je našao mesto na stalnoj postavci.

Poslednjeg četvrtka, 27. septembra, u okviru antičke postavke dr Mirjana Glumac održaće vođenje na temu „Grad mrtvih u svetu živih – sahranjivanje na Kosmaju u doba Rimljana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.