U trendu

The Hot 8 Braš Band: Jedva čekamo da se provedemo u BG

BEOGRAD – Najbolji savremeni duvački orkestar grada Nju Orleansa, jedinstveni „The Hot 8 Braš Band“, nastupiće 30. juna u Domu omladine Beograd.

Kao pravi predstavnici svog grada, donose sa sobom autentičnu priču o tragediji i trijumfu koja je postala gotovo jednako poznata kao i njihova muzika.

Nastupali su širom sveta, dižući publiku na noge svojim originalnim zvukom, koji se oslanja na džez nasleđe i ukršta s modernim stilovima: hip-hopom, fankom i ritam end bluzom.

U susret premijernom nastupu pred publikom u Srbiji, trubač Alvarez „Big Al“ Hantli kaže da nikada ne znaju šta da očekuju kada posećuju nove zemlje, susreću se s novim kulturama i ljudima u publici.

„Mi samo radimo ono što radimo, sviramo našu muziku ‘za dobro raspoloženje’ i uživamo u održavanju koncerata širom sveta. Bilo je nastupa na kojima smo očekivali da će publika sedeti i biti rezervisana, ali uvek ljude dignemo iz stolica i đuskaju cele noć. Zato ne očekujemo ništa manje ni od koncerta u Beogradu! Jedva čekamo da se dobro provedemo sa vama“, rekao je Big Al.

Ističe da nije očekivao da će trajati dve decenije.

„Bili smo samo deca koja su se igrala u dvorištu i radila ono što su volela i što im je bilo zabavno. Tada smo još bili u srednjoj školi i nismo pomišljali da ćemo obići svet svirajući našu muziku“, istakao je Hantli.

Objašnjava da različiti žanrovi utiču na njihov muzički stil, ali ono što stvara njihov originalni zvuk jesu zajedničke ideje, ali i razlike unutar benda koje koriste u procesu pisanja pesama.

Muzika Nju Orleansa je, smatra, iskrena, stvara dobar osećaj.

„Mislim da definitivno dolazi do novog preporoda muzike Nju Orleansa. Muzička scena je pretrpela udarac 2005. godine nakon uragana Katrina, ali ponovo se pojavljuju novi muzičari, bendovi i muzika“, rekao je Hantli.

Ulaznice su u prodaji preko „TicketVision“ mreže, po ceni od 1.200 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.