U trendu

Tinska: Otišlo je jedno divno biće

BEOGRAD – Glumica Ana Franić oprostila se od legendarne glumice umetnice Nede Arnerić objavom na Instagramu: Moja prva „mama“, prva ljubav i podrška. Volim te. Lepo spavaj.

Dve glumice igrale su zajedno u seriji „Najbolje godine“ koja se prikazivala 2003. godine, navodi Blic.

Glumica Jelena Tinska bila je Nedina drugarica sa klase, a od slavne glumice oprostila se rečima: „Zajedno smo studirale glumu i kasnije istoriju umetnosti. Neda je bila jedna nežna i plemenita žena, a nikom nikad zlo nije napravila. Uspomene na nju su mi naša druženja i odlasci na kesten pire na pauzama između predavanja. Otišlo je jedno divno biće koje nije umelo da pliva samo u ovom moru zla. Mnogo mi je žao“.

Glumac Gordan Kičić je podelio Nedinu sliku iz mladih dana uz poruku: Draga Nedo bilo je veliko zadovoljstvo i privilegija, a glumac Miki Damjanovic, sa kojim je glumica igrala u Beogradskom dramskom pozoritu porucio je: Nikada ništa neću zaboraviti. Voli te tvoj Žan.

Svetlana Bojković za Telegraf je kratko rekla: Šokirana sam. Moram da se priberem…

Radoš Bajić je za Blic rekao: „Neda Arneric je bila izuzetna glumica i velika dama srpskog i jugoslovenskog filma. Nikada nismo zajedno igrali na filmu, ali smo divno sarađivali u filmu čiji sam autor i reditelj ‘Za kralja i otadžbinu’. Neda je igrala glavnu ulogu sa takođe nedavno počivšim velikim glumcem Markom Nikolicem. Svi mi u produkciji ‘Contrast’ smo veceras veoma tužni, jer smo verovali da se Neda posle mnogih pehova, smrti supruga i zdravstvenih tegoba – oporavila i počela novi život“. Bajić kaže i da je najdominantnije osecanje koje ga prožima kada se seti Nede neka seta koja je probijala iz nje svakog trenutka, iz njenog pogleda, pokreta, iz njenih reči“.

Neda Arnerić preminula je danas u 67. godini u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.