U trendu

„Toma“ prikazan u Beogradu: Ovacije, suze, sentimenti. . .

BEOGRAD – Film „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića nagrađen je višeminutnim ovacijama sinoć na beogradskoj premijeri u rasprodatoj velikoj dvorani „Sava“ centra.

Nakon završetka prikazivanja filma, publici u dvorani su se poklonili, burnim aplauzima nagrađeni, Bjelogrlić, glumci Milan Marić, Tamara Dragičević, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milan Kolak, Paulina Manov, Petar Benčina i drugi.

Na beogradskoj premijeri „Tome“, među ostalim članovima ekipe, naklonili su se kompozitor i koproducent Željko Joksimović, koscenarista Nikola Pejaković, kao i folk pevač Aco Pejović koji je u filmu dao svoj glas u izvođenjima Zdravkovićevih pesama.

Posetioci su tokom prikazivanja vrlo emotivno reagovali na brojne scene filma o životu kompozitora i pevača narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991), i aplauzima su kao na koncertu pozdravljali kada bi se začuo neki od njegovih velikih hitova.

U filmu, u kome Marić igra Zdravkovića, mogu se čuti, između ostalih, „Za Ljiljanu“ i „Šta će mi život“, koju je muzičar bio poklonio koleginici Silvani Armenulić (1939-1976), koju tumači Dragičević.

Članovi filmske ekipe došli su starim autobusom, iz epohe u kojoj se odigrava „Toma“, i potom preko crvenog tepiha ušli na premijeru u Sava centar, koji je u postupku renoviranja i jednokratno otvoren samo sinoć.

Film je premijerno prikazan na nedavnom Sarajevo film festivalu i potom na Filmskim susretima u Nišu, gde su nagrade osvojili Marić, Dragičević, Kuzmanović i Marković, a bioskopsko prikazivanje počinje od danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.