„Tramvaj zvani želja” premijerno 27. februara u Somboru

SOMBOR – Premijera predstave “Tramvaj zvani želja” prema čuvenom komadu Tenesija Vilijamsa u režiji Juga Đorđevića biće izvedena 27. februara od 18 sati u Narodnom pozorištu Sombor.

Pretpremijera te drame zakazana je za dan ranije, 26. februar, takođe u 18 časova.

Antologijski film Elija Kazana rađen po kultnoj drami proslavio je pre svega Marlona Branda, kao i Vivijen Li i Karla Maldena, glumca srpskog porekla (Mladen Sekulović), koji je dobio Oskara za epizodnu ulogu.

U podeli NP Sombor igraju prvakinja teatra Ivana V. Jovanović, Miljana Makević, Aleksandar Ristoski i Nemanja Bakić.

Narodno pozorište Sombor vodi računa o svojoj publici, te i dalje predstave prikazuje za manji broj posetilaca, kako bi se obezbedila bezbedna distanca u gledalištu, a sve predstave Večernje scene na repertoaru i dalje se igraju u 18.00, a predstave za decu u 11 sati.

Tako će se na radost najmlađih 13. februara igrati čuvena “Uspavana lepotica” Šarla Peroa, u režiji Živomira Jokovića i na taj način nastavljaju uspešnu saradnju sa Dečjim pozorištem Subotica.

Posle duže pauze, u NP Sombor gostuje i NP Subotica 20. februara sa novim komadom ove kuće “Mesec iznad Bafala” Kena Ludviga, u režiji Darijana Mihajlovića.

Povodom Dana Grada Sombora, 18. februara na repertoaru je hit komedija istog autora Ludviga – “Tenor na zajam”, u režiji Olivere Đorđević.

Ulaznice za ovaj događaj su besplatne, a njihova podela počeće 10. februara.

Autorski projekat na žalost preminulog reditelja Igora Vuka Torbice “Tartif” po motivima Molijerove drame, publika će moći da gleda u Somboru (19. februara), kao i u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu (20. februara), a ove dve kuće su i koproducenti nagrađivanog dela.

Torbica je nedavno posthumno proglašen za laureata nagrade za režiju “Bojan Stupica”.

Na februarskom repertoaru biće ukupno 10 predstava u NP Sombor, kao što su najnovije produkcije nastale u doba korone – “Predsednice” Vernera Švaba, rediteljke Jane Maričić i “Ćelava pevačica” Ežena Joneska, u režiji Ive Milošević.

Takođe, somborska publika može pogledati i ranije naslove – “Jastučko” Martina Mekdone, prema režiji Ninoslava Đorđevića i “Samoubica” Nikolaja Erdmana, u rediteljskom čitanju Milana Neškovića.

Somborsko pozorište je trijumfovalo na Sterijinom pozorju 2020. sa predstavom “Semper Idem” prema romanu Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, i time nakon više od 40 godina ponovo odnelo pobedu na najvećem festivalu domaće drame.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.