U trendu

Tri nove knjige „Vulkančića“ za radoznalu decu

BEOGRAD – Izdavačka kuća Vulkan ovog leta u svom sektoru pod imenom Vulkančić svojim mladim i radoznalim čitaocima predstavlja knjige o naučnicima i umetnicima poznatim po svojim velikim delima – „Izuzetni naučnici“, „Neverovatni umetnici“ i „Čudesne žene“, saopštio je taj izdavac.

Knjiga „Izuzetni naučnici“ nudi veliki broj zanimljivih činjenica o životima četvorice značajnih naučnika – Stivenu Hokingu, Galileu Galileju, Albertu Ajnštajnu i Čarlsu Darvinu, koji su otkrivali nove istine o svetu.

U naslovu „Neverovatni umetnici“ čitaoci imaju prilike da saznaju o umetničkom putu i poteškoćama sa kojima su se susretali čuveni slikari Pablo Pikaso, Leonardo da Vinči i Vinsent van Gog, kao i kompozitor Volfgang Amadeus Mocart, dok su pronalazili nove načine umetničkog izražavanja.

Delo „Čudesne žene“ otkriva važne i interesantne pojedinosti o četiri velike, istrajne žene koje su značajno doprinele razvoju umetnosti, nauke, mode i obrazovanja – Frida Kalo, Koko Šanel, Marija Montesori i Marija Kiri.

Sva ova dela iz Vulkančića pisana su u prvom licu, tako da će pomoći najmlađimn čitaocima da se poistovete sa njihovim junacima, a poseban vizuelni doživljaj za decu biće zanimljive ilustracije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.