U trendu

Tri premijere predstave “21 skok u ljubav” u KC Magacin

BEOGRAD – Pozorišni projekat “21 skok u ljubav” Dine Radoman imaće tri premijere tokom tri večeri zaredom – danas, sutra i u utorak, 12. oktobra, na sceni Kulturnog centra Magacin u Beogradu.

Izvođenje večeras će istovremeno zatvoriti 15. Beogradski festival poezije i knjige “Trgni se! Poezija!”, koji je ove godine okupio više od 40 domaćih i stranih autora, u organizaciji udruženja “Treći Trg” i “Srebrno drvo”.

Multimedijalna predstava “21 skok u ljubav” kao poezija na sceni je priča o introspekciji i ljubavi sastavljena od 51 pesme, od 21 pesnika iz Turske, Albanije, Kosova, Severne Makedonije i Srbije.

Ujedno taj neuobičajen pozorišni komad predstavlja završnicu projekta “Poetry in motion”, koji je podržao Evropski projekat “READ”.

Koncept, režiju i dramaturgiju potpisuje Dina Radoman, a igraju Nevena Radulović, Nikola Stanković i Miona Petrović, koja je i koreograf.

Glasove u scenskom delu pozajmili su Vladislava Đorđević i Anja Kulić, a u autorskom timu su i kompozitorka Aleksandra Đokić i producent Aleksandar Bradić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.