U trendu

Trumbetaš Petrović: Tosku „obalačim“ u novo ruho

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je operska pevačica Jasmina Trumbetaš Petrović koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi „Toska“ čije se izvođenje očekuje 16. aprila u Narodnom pozorištu.

Trumbetaš Petrović je rekla da će „Toska“ Đakoma Pučinija biti posebna po gostovanju tenora Zoran Todorovića, „vrsnog umetnika koji je ostvario niz uloga sa velikim svetskim zvezdama“.

„Biće mi lično zadovoljstvo što će nastupiti Todorović. U ulozi Skarpije je Nikola Mijailović. Meni kao tumaču glavne uloge biće veliko zadovoljstvo što će se naći između dva vrsna umetnika“, istakla je sopranistkinja.

Trumbetaš Petrović se nada da će predstava ođeknuti kao „veliki događaj za Beograd“, i ističe da je gostovanje Todorovića „lepa ideja“, pošto „ne smemo da zaboravimo naše ljude koji su otišli iz Srbije i svoju karijeru pravili u inostranstvu“.

U ulozi Toske Trumbetaš Petrović je nastupila 2014. kada je proslavljala 20 godina rada i od tada „ta uloga svakim izvođenjem dobija neko svoje novo ruho, nadograđuje se u umetničkom, vokalnom, tehničkom i scenskom smislu“.

„Svakodnevno radim na pevanju. Isključivo radim na tehnici pevanja. Umetnik koji je ostavario veliki broj uloga sopranskog faha mora da održava nivo i kondiciju“, naglasila je Trumbetaš Petrović.

Prvakinja Opere Narodnog pozorišta je u proteklom periodu gostovala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku sa ulogom Toske, kao i u Srpskom narodnom pozorištu u „Madama Baterflaj“.

Upitana kako gleda na pokušaje da se tokom pandmeijskih meseci muzički događaji rade bez prisustva publike video strimingom, Trumbetaš Petrović je ocenila da je ipak „neophodna za umetnike živa interakcija“.

„Vratili smo se u normalu, to je sada mnogo drugačije i lakše. Nadam se da će sezona proteći u normalnom radu, da ćemo imati što više predstava, da ćemo nastupati. Predviđaju se i nove premijere i nadam se da ću naći svoje mesto“, rekla je pevačica.

Trumbetaš Petrović je napomenula da se tokom pandemijskih meseci mnogo uželela pevanja i da sada nastupa stalno u želji da pokaže svoju umetnost, a uz to poštovaoci joj stalno šalju poruke sa pitanjima kada će pevati.

„To mi je najveća zahvalnost koja mi daje pozitivnu energiju da vredim. I predstave su zaista pune do poslednjeg mesta“, rekla je Trumbetaš Petrović..

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar