U trendu

Tubić: Mjuzikl Crni leptir će imati veliki uspeh

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Arsneije Tubić koji je govorio o svojim ulogama u opereti „Pariski život“ i mjuziklu „Crni leptir“.

Tubić je rekao da je opereta dosta zahtevan žanr ali da je ekipa na zahtev reditelja Roberta Boškovića na kraju uspeli da „Pariski život“ u „Madlenijanumu“ odigraju „žovijalnije i mjuziklski“.

„Operete su brže, energičnije od opere, ali smo jurili da bude još pristupačnije publici“, naglasio je glumac.

Tubić je priznao da mu je u „Pariskom životu“ najzahtevnije bilo pevanje, pošto je bilo dosta koreografija i pevanja uz igru, ali ističe
srećom ima školovan glas i znao je da ga upotrebi kroz koreografije.

„Traži se da glumac mora na sceni da igra i peva. To je tehnički zahtevno, mora da se nauči da se diše“, rekao je Tubić.

Glumac je inače završio baletsku školi, bio je član ansambla „Kolo“ i kratko kao plesač u Pozorištu na Terazijama pre desetak godina i ističe da zna „kako je to kad moraš na sceni da radiš sve tri stvari u isto vreme“.

„Meni nije bio problem. Imam tu vrstu kondicije urođene. Znam da je kolegama dosta tešsko, da mora da se ostane u fizičkoj kondiciji da bi se izdržalo. Neko misli da nije naporno. Verujte, to je najteže u pozorištu“, naveo je Tubić.

Prema njegovim rečima, pored igračke potrebna je i pevačka kondicija, jer se može desiti da glas promukne ako niste radili ne možete da odgovorite na nekoliko za redom dana igranja.

„Mjuzikl glumac je osuđen na to da stalno mora da radi na sebi da bi istrajao. Dramski glumac ima malo lakšu varijantu“, primetio je Tubić.

Iako se u početku kao će se u muziklu Pozorišta na Terazijama „Crni leptir“ muzika ju grupe spojiti sa pričom Tubić priznaje da sada vidi da je
„neverovatno kako jedno sa drugim ide“.

„Tekst je današnjica i tinjdžeri i mladi će se uhvatiti za takav vid predstave. Mislim da će imati veliki uspeh pošto pipamo sve moguće tačke ovog društva“, ocenio je glumac.

U „Crnom leptiru“ tubić igra lik potpuno drugačiji od svega što je radio, koji je „interesantan, smotan, inteligentni tip, koji je brzoplet“.

Tubić priznaje da bi voleo da se oproba u svemu je smatra da se ne valja ukalupljivati u neke uloge i vleo bi da radi “ potpuno dijametralno suprotne likove“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar