U trendu

U BGD održan koncert „Srbija se rodi“

BEOGRAD – Na Kolarcu je sinoć održan koncert „Srbija se rodi”, koji je otvorio pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, poručivši da ova godina treba da bude posvećena Svetom Savi i svetoj lozi srednjovekovne srpske vladarske porodice Nemanjića.

Organizator koncerta je Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija”, koje je predstavilo decu sportiste nastupom besedničkog i pevačkog odeljenja, a trenere i članove kroz nastup Muzičkog sastava „Sveta Srbija”.

Mladenović je tom prilikom svima čestitao Vidovdan i zahvalio Pravoslavnom sportskom društvu što nas je i ove godine okupilo, te naglasio važnost čuvanja svega onog što je divno i veliko u našoj tradiciji i što čini naš identitet.

„Ovu godinu moramo da posvetimo Svetom Savi i svetoj lozi Nemanjića. Grad Beograd je doneo odluku da se u Beogradu podigne spomenik Stefanu Nemanji, koji će biti simbol srpske državnosti, istorije i tradicije. Ali na tome nismo stali jer će Beograd dobiti i spomenik Despotu Stefanu Lazareviću, osnivaču srpske prestonice“, reka je Mladenović, ukazujući na njihov značaj za našu državu i glavni grad.

On se osvrnuo na slogan manifestacije, ukazao na pozitivne brojke kad je reč o natalitetu i dodao da je rađanje dece upravo ta najveća pobeda koju treba da izvojevujemo.

Učesnici svečanosti, kojom se oveležava 630 godina od Kosovskog boja, bili su brojni horovi i kulturno-umetnička društva, koja neguju srpsku tradiciju, saopštio je Beoinfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.