U trendu

U Ćupriji početkom jula Festival muzičke izuzetnosti

ĆUPRIJA – Ćuprija, gradić na Velikoj Moravi, poznat po Školi za muzičke talente i legendarnim atletičarima, dobiće Muzički festival, koji će prvi put biti održan od 4. do 6.jula.

Festival muzičke izuzetnosti, pod nazivom „Ravanelius“, danas je promovisan na konferenciji za medije u Školi za muzičke talente u ovom gradu.

Festival, uz podršku opštine, organizuju Ustanova kulture Ćuprija i Škola za muzičke talente, a biće održan od 4. do 6.jula.

Prvi festival biće revijalnog karaktera, a svi ostali takmičarski i trajaće duže, rečeno je na konferenciji, na kojoj su govorili direktor festivala Nenad Jovanović, direktorica Škole za muzičke talente Danijela Jović i umetnički direktor festivala Dragan Đorđević.

Cilj je da se lokalnoj publici ponudi kvalitetan muzički sadržaj, da se promoviše rad Škole za muzičke talente i afirmišu njeni učenici, da se uspostavi stabilna osnova za kulturno umetničku edukaciju mlade publike i da se Ćuprija izdvoji kao jedinstvena sredina, koja neguje razvoj talenata, rečeno je na konferenciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.