U trendu

U okviru Bitefa Kongres IETM od 28. septembra do 2. oktobra

BEOGRAD – Godišnji plenarni kongres IETM-a, jedne od najstarijih i najvećih međunarodnih mreža za izvođačke umetnosti, biće održan od 28. septembra do 2. oktobra u okviru 56. Bitefa, saopštilo je danas Narodno pozorište iz Beograda.

Skup će okupiti više od 500 eminentnih umetnika i profesionalaca iz celog sveta i predstavlja produkcijski najobimniji međunarodni skup u regionu, kaže se u saopštenju.

„Pored stručnih programa, gostima će biti prikazan presek najreprezentativnijih srpskih predstava nastalih u prethodnoj sezoni u cilju razvoja međunarodne promocije savremenog pozorišnog stvaralaštva,a među kojima je i predstava Narodnog pozorišta ‘Uspavanka za Aleksiju Rajčić““, kaže se u saopštenju.

U predstavi po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića, premijerno izvedenoj 30. aprila na sceni „Raša Plaović“, naslovnu ulogu tumači Vanja Ejdus, a igraju i Iva Milanović, Novak Radulović i Sara Ristić, Nevena Milošević, Vera Zečević, Mladen Lukić, Goran Milošević i Danijela Milošević.

„Pozorištima će biti pružena prilika da razvijaju svoje delovanje na međunarodnom planu, a gostima da mapiraju scenu izvođačkih umetnosti u Srbiji i unaprede njenu vidljivost u međunarodnim okvirima“, saopštilo je Narodno pozorište.

Bitef će biti održan od 23. septembra do 1. oktobra pod sloganom „Mi, junaci rada svog“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.