U Parizu tri izložbe fotografa iz Srbije

  U Kulturnom centru Srbije u Parizu od 19. novembra do 12. decembra istovremeno će biti predstavljene tri grupne fotografske izložbe autora iz Srbije objedinjene pod nazivom „Serbie: Photo“, saopštio je danas  organizator.

U saopštenju se navodi da će izložbe, koncipirane kao posebne celine, doprineti uvidu u aktuelne teme, funkcije i modele organizovanja i predstavljanja vibrantne srpske savremene fotografske scene.

Izložbe „Nove razglednice Beograda“, „Dislokacije: fotografska kolonija u Orlovatu“ i „Fokus – umetnost kroz objektiv“ predstaviće radove sledećih autora: Aleksandrije Ajduković, Mihaila Vasiljevića, Gorana Gocića, Stefane Savić, Gorana Micevskog, Nine Todorović, Ivana Petrovića, Denisa Jeremića, Tijane Pakić Feterman, Milana Aleksića, Vesne Mićović, kolektiva Belgrade Raw.

„Nove razglednice Beograda“ je postavka nastala kao rezultat saradnje kolektiva Belgrade Raw i Tačke komunikacije na projektu „Zvučna mapa Beograda“. Na njoj su prikazane fotografije i audio snimci razgovora sa sugrađanima i atmosfera grada koja nije često prikazana u turističkim prospektima.

Izložba „Dislokacije: fotografska kolonija u Orlovatu“ obuhvata radove sedam umetnika nastale na prvoj fotografskoj koloniji u selu Orlovat (Srbija) 2014. godine, a izložba „Fokus – umetnost kroz objektiv“ koju realizuje Nova Akademija iz Beograda predstavlja osam umetnika koji osim fotografije, stvaraju u mediju filma i videa (umetnost nastalu kroz objektiv).

Izložbe se realizuju u toku meseca fotografije kada se u Parizu odvija „Paris: Photo“, jedna od najvećih fotografskih manifestacija.

Otvaranje „Serbie: Photo“ je u četvrtak u 20 sati, a izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.