U trendu

U prtljagu slika Paje Jovanovića vredna 110.000 evra

BEOGRAD – Na aerodromu Nikola Tesla carinici su zaplenili sliku Paje Jovanovića, vrednu 110.000 evra koju je jedan putnik pokušao da spakovanu u prtljag, bez prijavljivanja unese u Srbiju.
Prekršaj je otkriven juče, prilikom kontrole prtljaga putnika koji su stigli iz Beča. Uramljena slika „Stražar“, dimenzija 70×56 cm, čuvenog Paje Jovanovića nađena je u torbi Beograđanina (39) koji se po preuzimanju prtljaga uputio ka izlazu preko zelenog kontrolnog prolaza, nemenjenog putnicima koji nemaju ništa za carinjenje.
Pored toga carinici su uz sliku pronašli i originalni račun, koji sa svim taksama iznosi 137.500 evra, kao i overen obrazac za povraćaj PDV-a.

Osim što se našao u prekršaju zbog neprijave robe čija je vrenost veća od 100 evra, ispostavilo se da putnik kod sebe ima i 15.500 evra, koje takođe nije prijavio.
Umetnička slika, kao i 5.500 evra, koliko je preostalo nakon što je putniku vraćeno dozvoljenih 10.000 evra, biće privremeno zadržani do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.