U trendu

U prvih pet dana film „Avatar, put vode“ videlo 53.000 ljudi u CG i SRB

BEOGRAD – Za samo prvih pet dana prikazivanja više od 53.000 gledalaca Srbije i Crne Gore pogledalo je najnovije 3D ostvarenje holivudskog reditelja i scenariste Džejmsa Kamerona, ostvarivši zaradu od skoro 40 miliona dinara i time postavši film sa najboljim vikendom otvaranja nekog stranog filma kod nas, saopštili su distributeri.

Zadivljujući epski spektakl na koji se čekalo više od jedne decenije premijerno je prikazan u Srbiji 14. decembra, samo nekoliko dana nakon svetske premijere u Londonu.

Nakon 13 godina glumački par Sem Vortington i Zoe Saldana reprizirali su svoje legendarne uloge Džejka Salija i Nejtiri, ovaj put u ulozi roditelja koji čine sve kako bi zadržali svoju porodicu na okupu.

Kada ih nepredviđeni događaji primoraju da napuste svoj dom, prinuđeni da putuju orgromnim krajevima planete Pandore porodica Sali skriva se na delovima teritorije koju naseljava narod koji živi u harmoniji sa prirodom i okeanom.

Inovativni reditelj Džejms Kameron koji uvodi nove ideje i metode, iskoristio je nagomilano iskustvo stečeno snimanjem nekih od predhodnih ostvarenja poput filmova „Terminator“, „Ambis“, „Istinite Laži“, „Titanik“ i dr., dovodeći vizuelne efekte do novih zapanjujućih granica.

Ipak, prema rečima producenta Džona Landaua, Kameron se pobrinuo da revolucionarne tehnologije, kreirane nekad za potrebe snimanja filma nikada ne preplave emocije likova, kao i sam zamah priče.

Najvećim delom film je sniman pod vodom na način na koji se do sada nikada nije radilo, a reditelj Kameron i sam upoznat sa okeanima, kao dugogodišnji ljubitelj dubina punih 50 godina se bavio ronjenjem na dah.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar