U trendu

U Vranju počinje 5. Letnji kamp za umetničku igru

VRANJE – Peti Međunarodni letnji kamp za umetničku igru počinje danas u Vranju, u organizaciji Instituta za umetničku igru.

Ovogodišnji kamp pohađa rekordni broj polaznika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije.

Polaznici su učenici osnovnih i srednjih baletskih škola, studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci.

Predavanja će držati Bahram M. Juldašev (Rusija/Slovačka), Ana Pavlović(Srbija), Tomek Pomersbać (Poljska), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Mila Stijak (Srbija), i korepetitor Ana Spremić (Srbija).

Letnji kamp traje 10 dana, a rezultati rada biće javno prikazani u okviru gala koncerta u Domu vojske Vranje 10. jula na kome će učestvovati svi polazanici.

U okviru gala koncerta, čije su pripreme otpočele početkom juna u Beogradu, biće prikazane varijacije i delovi klasičnog baleta u koreografijama Bahrama Juldaševa kao i savremene koreografije Tomeka Pomersbaća i Ognjena Vučinića.

Letnji kamp održava se pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment u Vranju, uz podršku Grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola u Vranju s ciljem decentralizacije umetničke igre i popularisanja klasičnog baleta i savremene igre.

Tokom pet godina postojanja Instituta za umetničku igru, pokrenute su inicijative otvaranja baletskih škola na Kosovu i Metohiji i podsticanje savremene igre u Bosni i Hercegovini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.