U trendu

'Učitavanje', izložba nagradjenih studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti (FOTO/VIDEO)

Izložba „Učitavanje“ nagradjenih studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu je prilika da se šira javnost upozna sa njihovim dosadašnjim umetničkim opusom.

Studentkinje su na izložbi u Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine predstavile najuspešnije radove za koje su dobile glavne fakultetske nagrade iz oblasti slikarstva i grafike, rekao nam je docent FLU Vladimir Milanović.

Lora Abci i Anja Petrović su završile grafički odsek i sada su na master studijama grafičkog odseka.

„Predstavile su se serijom radova gde problematizuju različite teme koje su njima bile interesantne. Anja Petrović se pre svega bavi pitanjem identiteta i, generalno, ljudskom fizionomijom i likovnim problemima koji se bave interpretacijom te večite teme kroz istoriju umetnosti. Lora Abci kroz seriju poetskih iskaza, kroz piktogramsko vizuelno izražavanje iznosi svet sopstvenih razmišljanja, osećanja i projektuje unutrašnji svet kroz odredjena sredstva grafičke komunikacije kako bi napravila i vizuelno, a čini mi se i značenjski zanimljivu celinu koja posmatrača provocira na razmišljanje“, rekao je Milanović.

Aleksandra Kovačević, koja je dobila nagradu za slikarstvo, izložila je seriju radova kroz koje preispituje interpretacije prostora u sferi dvodimenzionalnog iskaza, granice slikarstva i odnosa slikarstva prema prostornosti.

Šta predstavlja ova svojevrsna umetnička knjiga objašnjava nam jedna od učesnica projekta Lora Abci.

„„Učitavanje“ je umetnički projekat koji je zamišljen kao otvorena umetnička knjiga u kojoj nas tri umetnice, odnosno učesnice ovog projekta učitavamo u knjigu odredjeni sadržaj koji smo proživele, da li je to prostor ili neka pojava, kroz naš sopstveni likovni jezik ili rukopis.“

Na izložbi se mogu videti tekstovi, simboli ali i znakovi. Znak je jako bitan, znak kao likovni jezik, znak kao samoinicijativna inspiracija i znak kao signal publici za celokupno iščitavanje.

Prilog Kineske medijske grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar