U trendu

Ukrajinska kuhinja u „Delikatesnom ponedeljku“ u KC Grad

BEOGRAD – U okviru programa „Delikatesni ponedeljak“ predstojećeg ponedeljka u Kulturnom centru Grad sa početkom u 19 časova predstaviće se ukrajinska kuhinja, saopštili su organizatori.

Nakon Delikatesnog ponedeljka održanog početkom jula, ovo je druga manifestacija koja slavi gastronomiju ove zemlje u Beogradu, a koja je poznata po dobroj atmosferi i druženju uz izvrsne specijalitete spremljene sa ljubavlju.

Ovog puta Delikatesni ponedeljak se održava pod sloganima „Iz Ukrajine sa ljubavlju“ i što predstavlja poznatu frazu iz muzičke numere koja je postala nezvanični patriotski slogan u Ukrajini nakon ruske invazije u februaru 2022. godine.

Jela i posluženje će pripremati članovi i članice antiratne grupe „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“, koji na ovaj način žele da simbolično obeleže navršavanje 6 meseci od početka rata i da najave predstojeći Dan nezavisnosti Ukrajine koji se obeležava 24. avgusta.

Osim uživanja u gurmanlucima ova manifestacija će imati i humanitarni karakter: sav eventualni prihod biće prosleđen Prihvatnom centru u Vranju, u kome je utočište od ratnih razaranja pronašlo oko sedamdeset žena i dece iz Ukrajine, kao i ugroženim ukrajinskim porodicama u drugim gradovima Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.