U trendu

Upravnik pozorišta posle sastanka sa premijerkom: Teatar Boško Buha ostaje na trenutnoj adresi

Upravnik beogradskog pozorišta „Boško Buha“ Igor Bojović izjavio je posle današnjeg sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, da taj teatar ostaje na trenutnoj adresi na Trgu Republike.

Bojović je za portal Nova.rs rekao da je zadovoljan sastankom sa predsednicom vlade, organizovanom posle najava da će teatar zbog „imovinsko-pravnih problema“ biti preseljen u Beograd na vodi.

„Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu Republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi“, rekao je Bojović.

Glumci teatra „Boško Buha“ u ponedeljak su uputili javni apel da pozorište ne bude u celosti preseljeno u zgradu Stare pošte na Savskom trgu.

Brnabić o pozorištu Boško Buha: Tajkunski mediji pokušali da izmanipulišu javnost

Premijerka Ana Brnabić optužila je danas „tajkunske medije“ da su pokušali da „izmanipulišu javnost“ u vezi navodnog preseljenja beogradskog pozorišta „Boško Buha“ na novu lokaciju.

Kako su preneli mediji, premijerka je posle sastanka sa predstavnicima tog teatra ocenila da je „postojao pokušaj da se obmane javnost“.

„Mi koji rešavamo problem, koji smo izdali građevinsku dozvolu, budžetirali za rekonstrukciju pozorišta i ponudili još jednu dodatnu scenu, optuženi smo da želimo da ugasimo pozorište. Razumete li stepen luduila“, rekla je premijerka a preneo portal N1.

Ona je navela da je za rekonstrukciju pozorišta „Boško Buha“ izdvojeno 5,5 miliona evra a da je scena na Savskom trgu ponuđena tom teatru kao „dodatna“.

„Na primeru dečjeg pozorišta smo mogli da vidimo stepen spremnosti određenih medija i pojedinaca da politizuju situaciju i da izmanipulišu javnost, da šalju pogrešne činjenične informacije koje su proverljive i da sakriju istinu“, navela je Brnabić.

Dodala je da je vlast u prethodnih 10 godina, uvećala budžet za film i filmsku produkciju „tačno 103 puta“.

„Namerno sam htela da pustim određene medije da vidim koliko će bukvalno da divljaju na ovom slučaju, da lažu i obmanjuju i zloupotrebljavaju druge ljude da politički napadnu vlast koja sa ovim veze nema osim što godinama pokušava da reši situaciju i da pomogne“, navela je premijerka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar