U trendu

Uroš Petrović objavljuje novi zagonetni roman za decu

BEOGRAD – Pisac Uroš Petrović objaviće sutra roman za decu „Zagonetna potraga 2: Dvorac duhovitih duhova“, sa ilustracijama Aleksandra Zolotića, u kome se rešenja tridesetak zagonetnih prepreka na kraju knjige mogu čitati samo u ogledalu, saopštila je izdavačka kuća Laguna.

„I ova knjiga je puna zagonetki, ali mislim da sam ovoga puta pronašao i način da pre svake nove mozgalice opustim mozak čitaoca i pripremim ga na novu umnu avanturu“, rekao je Petrović.

Kako je navela Laguna, dečak Lantan i njegova družini u urnebesnoj pustolovini i potrazi za tajnom nagradom „Dvorca duhovitih duhova“, prolaze kroz dvorac u kome duhovi „izluđuju pričanjem sasvim uvrnutih viceva“.

Osim usputnih mozgalica i zagonetki koje se provlače kroz ceo tekst, knjiga stavlja naglasak na problem koji imaju deca koja sumnjaju u sebe, nesigurna su u svoje sposobnosti, pa se zbog toga otuđuju i počinju da zaziru od druge dece, ponašaju se nepotrebno odbrambeno, čak agresivno iz preventivnih razloga, saopštio je izdavač.

„Želeo sam da moja jubilarna dvadeseta knjiga u Laguni bude i najuvrnutija. Znajući kakve su bile prethodne, to nije bilo lako postići, ali mislim da smo uspeli. I ovu je knjigu ilustrovao maestro Zolotić. Njegovi crteži su takvi da se boje sa njih prelivaju i na one koji ih posmatraju“, rekao je Petrović.

Prethodna „Zagonetna potraga“ objavljena je 2019. godine, a Petrović je napisao i serijal od četiri romana „Zagonetne priče“ (2006-2012), kao i „Peti leptir“ (2007), „Deca bestragije“ (2013), „Karavan čudesa“ (2016) i druga dela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.