U trendu

Uroš Petrović održao večernji program na temu iluzija

BEOGRAD – Pisac dečjih knjiga, jedan od najboljih svetskih rešavača IQ X testova i nekadašnji predsednik Mense Uroš Petrović održao je večeras u Muzeju iluzija u Beogradu kreativno-interaktivno veče na temu spoznaje i ovladavanja iluzijama.

„Ja radim ono što i inače radim, a to je da inspirišem ljude na razmišljanje o novim idejama, ali s jednim novim uvidom“, izjavio je Petrović Tanjugu uoči početka programa.

Petrović navodi da mu je „još ranije postalo jasno da je život jedna velika iluzija i da smo njima okruženi, ali da moramo znati kako da te iluzije proberemo, da korisne prihvatimo, a druge odbacimo.“

„Pokušaću da inspirišem ljude da izađu odavde sa nekim novim spoznajama, da gledaju stvari koje ih već čekaju na malo drugačiji način. Ako već svet zavisi od toga kakvim ga mi smatramo, a sva je prilika da je tako, zašto ne bismo birali“, kaže pisac.

Petrović smatra da za iluzije nije kriva nova tehnološka era.

„Ona nije ni dobra ni loša, ona je samo tu i tu će ostati. Mi živimo život mnogo duži nego što je njeno postojanje, a ono što nas okružuje zavisi od onoga kakvim ga smatramo“, kaže Petrović i dodaje da „to nije ništa novo, samo je malo očiglednije.“

Petrović otkriva da veoma voli da se bavi zagonetnim pitanjima, a večeras su, kazao je, fokus programa zagonetni predmeti.

„Svi zagonetni predmeti večeras biće vezani za iluzije. Želimo da saznamo kako možemo iskoristiti predmete koji su na prvi pogled za svakodnevni život da istaknemo i očuvamo iluzije koje nam odgovaraju i koje nam život čine lepšim“, otkrio je Petrović.

Ovaj događaj ispraćen je velikim interesovanjem beogradske publike svih uzrasta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar