U trendu

Uručena priznanja iz ekologije Radio Beograda 2

SREMSKI KARLOVCI – Priznanja „Zeleni“ i „Crni list“ akcije „Tražimo zagađivača godine i zaštitnike godine“, iz ekologije, u organizaciji Radio Beograda 2 i Pokreta „Gorana Vojvodine“, svečano su uručena danas u Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima, saopštili su organizatori događaja.

„Zeleni list“ za aktivnosti u oblasti očuvanja životne sredine dobili su Udruženje „Stop kafileriji“, „Eko straža“, „Podrinjski Antikorupcijski tim“, Inicijativa „Pravo na vodu“, „Eko – Pančevački rit“, Udruženje „Ekomar“, „Balkan Green Energy News“, emisija „Marka žvaka“, Dragana Arsić, Ramo Tahirović i Nebojša Bata Joksić.

Specijalno priznanje „Zeleni list“ uručeno je Ambasadi Kraljevine Švedske i Miodragu Obradoviću.

Sa druge strane, „Crni list“ – za nedovoljno ulaganje u smanjenje zagađenja životne sredine, dobili su Skupština Opštine Prijepolje, „Serbia Zijin Copper d.o.o“ iz Bora i Republička veterinarska inspekcija.

Akciju iza ovih priznanja pokrenuli su Ekološki magazin „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2 i Društvo za čistoću vazduha Srbije još pre 38 godina, sa ciljem unapređenja zaštite i očuvanja životne sredine kroz nagrađivanje pojedinaca i organizacija koje najviše doprinose očuvanju,odnosno, najviše zagađuju životnu sredinu.

U akciji su i ove godine, kao predlagači, učestvovali pojedinci, organizacije i institucije iz cele Srbije, kao i veliki novinarski žiri, sastavljen od novinara ekoloških rubrika medija širom zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.