U trendu

Urucene nagrade najboljim digitalnim nastavnicima u Srbiji

BEOGRAD – Predstavnici Izdavačke kuće Klet uručili su danas priznanja najboljim digitalnim nastavnicima u Srbiji, pobednicima konkursa ove kuće za digitalne mentore „Iz učionice u digitalni svet“.

Digitalni mentori su, kako je objašnjeno, nastavnici osnovnih škola koji stalno pomažu svojim kolegama u radu koji prati napredak tehnologije neophodne za održavanje kvalitetnog i savremenog nastavnog procesa i komunikacije sa učenicima.

Nagrade je dobitnicima uručio izvršni urednik za digitalna izdanja i predstavnik žirija za dodelu ove nagrade Žolt Konja koji je istakao da žiriju nije bilo nimalo lako da izabere pobednike među mnogo pristiglih dobrih radova.

“ Nakon što sam video vaše radove mirno spavam jer znam kakvi nastavnici rade u našim školama. U Srbiji je pređen veliki put u digitalizaciji nastave i mi smo sada u jednom novom dobu gde nastavnici ne koriste samo digitalne udžbenike nego i alate u kombinaciji sa digitalnim udžbenicima“, rekao je Konja.

Direktor prodajnog tima Grupe Klet Srbija Ognjen Šijan je istakao da je ova kuća pionir digitalizacije u sferi obrazovanja u Srbiji i da će i dalje nastaviti da ide tim putem.

„Na ovim konkursu je učestovala bezmalo polovina osnovnih škola u Srbiji. Digitalni mentori su imali priliku da prikažu više od 300 digitalnih udžbenika koji su izradile izdavačke kuće koje su deo Klet grupe“, rekao je Šijan.

Dodeljene su četiri glavne nagrade i to specijalna nagrada za izuzetan doprinos razvoju i primeni digitalnih tehnologija u nastavi Snežani Šalai Tibor iz Osnovne škole (OS S) „Vuk Karadžić“ u ŠŠapcu, prva nagrada Milanu Čarapiću iz OS S “ Miloje Zakić“ iz Kuršumlije, druga nagrada Miri Kašerić iz OS S „Gavrilo Princip“ iz Beograda, treća nagrada Aleksandru Despotovskom iz OS S „LJupče Španac“ iz Bele Palanke.

Među najbolje digitalne mentore žiri je uvrstio i nagradio još 30 onih koji su pokazali izuzetne rezultate u korišćenju savremenih multimedijalnih alata, kao i njihove škole za uspešnu primenu digitalnih tehnologija u nastavi.

Dobitnica specijalne nagrade za izuzetan doprinos razvoju i primeni digitalnih tehnologija u nastavi Snežana Šalai Tibor je za Tanjug izjavila da ovo priznanje znači da je neko prepoznao kvalitet i rad i da se isplati raditi kada neko vidi ono što se radi.

„Konkurisala sam u kategoriji interaktivni sadržaj i opisala život Mokranjca u gugl ert prezentaciji, što znači da su se mogla videti sva mesta na kojima se on školovao a na završnom slajdu je kviz sa ciljem da se ispitaju učenici o tome šta su naučili“, rekla je Snežana za Tanjug.

Dodala je da je imala još dva rada, od kojih je jedan zajednička pesma za hor napravljena za vreme pandemije korona virusa a drugi rad je za digitalni čas gde je koristila dosta digitalnih alata, asocijacije, digitalne postere, anketiranje učenike u evaluaicji kako im se svideo čas.

Nastavnici su se takmičili u tri kategorije, digitalni čas, video sadržaj i interaktivni sadržaj a kriterijumi kojima se vodio stručni žiri pri ocenjivanju radova bili su način upotrebe digitalnih tehnologija, kreativnost i inovativnost kao i usklađenost sa ishodima, ciljevima i zadacima časa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar