U trendu

Van Gogh i Dejan Petrović 16. jula na Music Week festivalu

SMEDEREVSKA PALANKA – Poznata manifestacija „Music Week festival“ ove godine kreće na turneju po Srbiji, i prva stanica će biti Smederevska Palanka 16. i 17. jula na Gradskom trgu kod fontane, kada će koncerte imati Van Gogh, Dejan Petrović i drugi domaći muzičari.

Nakon što je prethodnih godina festival bio uspešan na Kopaoniku, i osvajao je goste iz Beograda, Music Week festival kao smotra popularne i rok muzike obilaziće ovog leta različite gradove, a ulaz je na sve nastupe besplatan.

Koncept ovog dela turneje „Music Week Tour“ je takav da u svakom gradu uz najveća imena domaće muzike, nastupaju lokalni bendovi, solo izvođači i di-džej imena.

U petak, 16. jula u 20 sati će nastupiti Dejan Petrović Big Band i Van Gogh, dok je subota, 17. jul rezervisana za bendove Six Pack, Pablo Kendi i Sky Ćellos.

Van Gogh ove godine slavi 35. rođendan i već su imali spektakularne koncerte na 20. izdanju Exita, Priboju, kao i po regionu – Trebinju i Skoplju.

Bili su veoma aktivni tokom pandemije kada su održali dva onlajn koncerta iz svog muzičkog studija, u kome su snimili i video spot za pesmu „Više te ne volim k’o pre“.

Takođe, objavili su nedavno reizdanje poslednjeg albuma „More bez obala“ (2019) uz mnoge bonuse, kao i video klip za numeru „Kakvo divno veče“.

Dejan Petrović Big Bend je sastav širom zemlje i regiona poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često veoma vešto kombinuju sa modernim elementima, i ponosno nose titulu Ambasadora srpske trube.

Punili su dvorane Sava centra, Bel Expo centra, pozornice Beer festa na Ušću, kao i festival Sabor trubača u Guči, sa odličnim konceptom neobičnih obrada pop i rok muzike zemlje i sveta.

Veterani domaće pop-rok scene, bend Six Pack, nastupiće na Gradskom trgu u Smedervskoj Palanci drugog dana pred publikom iz svog grada, a uz njih će svirati mladi reper Pablo Kendi i talentovane violončelistkinje sastava Sky Cellos.

Organizator Music Week Tour-a je čuvena kompanija Skymusic, a pokrovitelj Opština Smederevska Palanka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.