U trendu

Vasilić i Big Bend RTS-a oduševili publiku u DOB

BEOGRAD – Povodom Svetskog dana džeza, Big bend RTS i Nenad Vasilić održali su sinoć koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Prvorazredni muzički događaj bio je uvod u predstojeći, 38. Beogradski džez festival, koji će biti održan u poslednjoj nedelji oktobra.

Priznati džez kontrabasista i kompozitor, Nenad Vasilić, prisutan je na evropskoj muzičkoj sceni više od 25 godine.

Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, džezom i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima – od dua do seksteta, kao i na solo nastupima.

Na koncertu u Domu omladine, Vasilićeve originalne kompozicije izvedene su u potpuno novim aranžmanima, iz pera aranžera iz Amerike, Austrije i Srbije.

Vasilić i Big Bend RTS-a imali su su specijalnog gosta. Marko Živadinović je na harmonici ozvučio najbolje iz folklora i muzičke baštine Srbije na radost publike koja je ovacijama ispratila protagoniste koncerta.

Atraktivnost ovog nastupa ogleda se i u tome što je „Balkan džez“ muzika do sada u čitavom svetu veoma retko izvođena sa orkestrima „big bend“ formata, a ovaj koncert će biti ujedno i svetska premijera Vasilićeve muzike u „novom ruhu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.