Večeras finale Evrovizije, nastupa i Nevena Božović

TEL AVIV – Veliko finale 64. „Pesme Evrovizije“, na kojem će Srbiju predstavljati Nevena Božović s pesmom „Kruna“, biće održano večeras u Tel Avivu, u Izraelu.

Nevena Božović, koja se tokom prve polufinalne večeri u utorak, plasirala među 26 najboljih izvođača, večeras će nastupiti pod rednim brojem 23.

Učešće u finalu su u utorak, osim srpske pevačice, izborili i predstavnici Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češke, Australije, Islanda, San Marina i Slovenije.

U finalu će biti i predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte, koji su izabrani sinoć, na drugoj polufinalnoj večeri.

Njima će se pridružiti i predstavnici zemalja takozvane Velike petorke – Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Ovogodišnji, 64. Evrosong održava se pod sloganom „Usudi se da sanjaš“ (Dare to Dream), a u revijalnom delu finala izbora nastupiće svetska zvezda Madona.

Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale.

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12, što znači da će najboljih deset pesama i po mišljenju žirija i deset po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 41 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Posle saopštavanja rezultata žirija, svi glasovi publike za određenu pesmu biće sabrani.

Publiku će kroz 64. takmičenje za najbolju pesmu Evrope voditi Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.