U trendu

Večeri poezije u Zaprokulu 28. i 29. jula

BEOGRAD – Večeri poezije pod nazivom Čip festival: Noći poezije održaće se u okviru programa Letnjih grifonskih noći u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul), u četvrtak 28. i petak 29. jula sa početkom u 21 čas.

Festival je jedinstvaena prilika da se upoznate sa mladim srpskim pesnicima i njihovom poezijom, ali i dve specijalne gošće.

Mlada pesnička scena ima priliku da govori o važnosti Čitanja I Poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme.

Poezija rečima najlepše oslobađa, a prostor se menja i razvija u odnosu na to šta se u njemu govori.

Zaprokul, upravo zato, otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

Prve večeri, u četvrtak 28. jula u 21 čas, na letnjoj sceni Zaprokula, nastupiće mlade nade srpskog pesništva: Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Nikola Đurica.

Specijalna gošća je Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković“, ,,Brankove nagrade“, nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja“, Disove nagrade“ …

Nakon toga, u petak 29.jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije: Nemanja Dragaš, Milica Špadijer, Irena Plaović, Katarina Pantović, Jelena Marinkov, Marija Radić i Marko Kragović. Specijalna gošća je pesnikinja Radmila Petrović, laureat 42. Limskih večeri poezije i pobednik 22. Poetskog konkursa „Desanka Maksimović“.

Moderator festivala je Jovana Milovančević, novinarka Radio Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.