U trendu

Vilončelista Hauser 24. oktobra 2023. godine u Beogradu

BEOGRAD – „Loš dečko“ među instrumentalistima i jedan od članova 2Cellos, poznat kao Hauser, najavljuje svoju dugo očekivanu, prvu svetsku solo turneju – „Rebel with a Cello“, u okviru koje će 24. oktobra sledeće godine nastupiti u beogradskoj Štark Areni.

Vođen uspehom poslednje, i u rekordnom roku rasprodate, turneje 2Cellos, ovaj vizualni umetnik i superzvezda violončelista donosi nam vrhunski muzički šou praćen njemu svojstvenim scenskim efektima, koje savr?eno ukraja sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja.

Virtuoz, čiji se stil izvođenja opisuje kao eklektičan, na jedinstven način prkosi pravilima ustaljenog muzičkog izraza, pokoravajući svet i stvarajući armiju fanova jedinstvenim uparivanjem violončela sa kontrastnim žanrovima.

Njegovo kultno izvođenje numere „Smooth Criminal“ Majkla Džeksona napravilo je od njega internet senzaciju i još važnije, pozicioniralo ga je kao jednog od najtalentovanijih svetskih instrumentalista dvadeset prvog veka.
Hauser obećava pravu senzaciju i neponovljivo iskustvo na svojoj prvoj solo turneji. U svoj nastup uključuje sve što su njegovi fanovi upoznali i zavoleli kroz njegove vizuelne koncepte i medijske prezentacije, poput veoma popularne „Beać Party“ i „Alone Together“, ali i novi nivo transformacije ritmičnog retro zvuka u moderne plesne numere sa njegovog novog solo albuma koji je dostupan širom sveta, „The Player“.

Upeh samog Hausera-a doseždalje od njegovih miliona pratilaca na YouTube-u, Facebook-u i Instagramu, sa posvećenom međunarodnom bazom obožatelja koja nastavlja da raste.

a milijardama audio strimova i video pregleda na drušenim mrežama hrvatski violončelista je fenomen koji povezuje virtuoznost sa čistom strašću.

Za Hauserove fanove, možda je to jednostavno njegova sposobnost da ujedini generacije ljubitelja muzike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.