U trendu

Violinista Julijan Rahlin oduševio publiku na Kolarcu

BEOGRAD – Čuveni muzičar – violinista Julijan Rahlin iz Litvanije održao je uspešan koncert za violinu i violu u utorak uveče u Kolarčevoj zadužbini, zajedno sa svojom suprugom, violinistkinjom Sarom Mekelrevi, a na sceni im se pridružila i Julijanova majka, pijanistkinja Sofi Rahlin.

Beogradska publika je veoma srdačno ispratila koncert uz česte ovacije, a sami izvođači su takođe bili oduševljeni publikom, što se videlo iz njihovih osmeha i aplauza publici.

Izvedena su dela Mocarta – „Duo za violinu i violu br. 1 u G duru“, Pendereckog – „Čakona“, Debisija – „Sonata za violinu i klavir“, Vijenjavskog – „Etide kapriča za dve violine op. 18“, Prokofjeva – „Sonata za dve violine u C duru op. 56“ i Šostakoviča – „Pet komada za dve violine i klavir“.

Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala – CEBE, a sam događaj je u potpunosti održan u skladu sa važećim merama u borbi protiv pandemije, uz redukovan kapacitet dvorane.

Julijan Rahlin je već nekolio puta bio gost Beograda i uvek ističe da se u glavnom gradu Srbije oseća odlično, što je pomenuo i u svojoj video poruci snimljenoj specijalno za srpsku publiku, pred nastup na Kolarcu.

Posle Beograda, virtuoz Rahlin svoju koncertnu turneju će nastaviti u Italiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.