U trendu

Više od 7.000 gledalaca A1 Kinoteka letnjeg bioskopa

BEOGRAD – U okviru „A1 Kinoteka letnjeg bioskopa“ na krovnoj terasi Doma Vojske Srbije u Beogradu tokom 47 dana prikazano je isto toliko filmova, a više od 7.000 posetilaca je uživalo u raznovrsnom filmskom programu pod otvorenim nebom, saopštili su danas organizatori Jugoslovenska kinoteka i kompanija A1.

„Projekcije su iz večeri u veče bile pune, gledaoci različitih generacija potvrdili su da su kvalitetna filmska ostvarenja u kojima su mogli da uživaju pod otvorenim nebom, koji pruža poseban doživljaj, pokazali da bioskop kao takav nije izgubio svoj značaj, već naprotiv“, navela je Ksenija Zelenović, vođa projekta „A1 Kinoteka“.

Prema njenim rečima, očekuju se gledaoci „na istom mestu sledećeg leta uz još bolje filmske naslove“.

Generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija Dejan Turk je podsetio da je „A1 kinoteka letnji bioskop“ vratio ljubitelje sedme umetnosti „u pravi filmski vremeplov“ i da je obeležen i mali jubilej premijernim prikazivanjem 25 restaurisanog filma.
„Verujemo da ćemo daljim radom na projektu ‘A1 Kinoteka’ nastaviti da značajno unapređujemo tehnički kvalitet domaćih kinematografskih umetničkih dela, dajući im novi bioskopski život“, rekao je Turk.

U saopštenju se podseća da su se na repertoaru našli pored filmova savremene svetske produkcije, domaći i svetski klasici, koji su pođednako privlačili publiku, a „reditelji poput Čaplina, Felinija, Linča, Vudija Alena, Bastera Kitona, Polanskog, Kišlovskog, Vinterberga, Šijana, Markovića, Paskaljevića, Živka Nikolića i mnogih drugih učinili su kulturnu ponudu grada bogatijom i raznovrsnijom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.