U trendu

Vlatko Stefanovski nastupa na Muzičkoj viziji Balkana

BEOGRAD – Gitarista Vlatko Stefanovski pridružio se izvođačima koncerta „Muzička vizija Balkana“ u subortu uveče na prostoru beogradskog Ušća, uz slobodan ulaz, najavio je danas Egzit.

„Stefanovski se istakao kao vrsni instrumentalista koji vešto kombinuje etno džez, instrumentalni rok,džez fjužn i bluz. Upravo će ove, naizgled nespojive zvukove, Vlatko Stefanovski Trio spojiti i predstaviti na svom nastupu na ‘Muzičkoj viziji Balkana'“, kaže se u saopštenju.

Trubački Dejan Petrović big bend neće nastupiti zbog ranije dogovorenih obaveza tog dana, kaže se u saopštenju povodom koncerta koji se umesto večeras zbog lošeg vremena održava u subotu.

U okviru „Muzičke vizije Balkana“ delo Karla Orfa „Carmina Burana“ izvešće hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, uz soliste, a pored Vlatko Stefanovski trija nastupiće elektronski muzičar Satori, kao i pevač Marko Luis i Esma’s bend fičuring Zahir Ramadanov bras bend.

„‘Muzička vizija Balkana’ promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Egzitova ‘WOMBA’ (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend“, navodi se u saopštenju.

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“, koji okupljae proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.