U trendu

Vojnov: Film Batgirl je isplativiji kao otpis poreza

BEOGRAD – Scenarista i filmski kritičar Dimitrije Vojnov smatra da će slučaj filma „Batgirl“ konačno upoznati širu javnost sa praksom holivudskih studija koji prijavljivanjem gubitaka dobijaju otpis poreza i praktično zarađuju ili bar kompenzuju deo uloženog čak i kada promaše.

Vojnov je na svojoj fejsbuk strani napisao da je afera oko superherojskog filma rediteljskog dvojca Adil El Arbi i Bilal Falah „samo naizgled bizarna, a u stvari vrlo logična“.

Prema njegovim rečima, „Batgirl“ je „film od 90 miliona (dolara) koji je isplativiji kao otpis poreza nego kao bilo kakav produkt, bilo za bioskop, bilo za striming, bilo za prodaju drugom studiju“.

Vojnov je istakao da je „najzanimljivije na kraju da li ćemo videti ‘Batgirl’, pošto studio „da bi se desio otpis ne sme da ostvari nikakav vid monetizacije filma, ali to ne brani autorima da ga na misteriozan način puste da procuri“.

„Naravno, pitanje je u kom je stepenu završenosti ovaj film i da li će biti raspoloženi da ga prezentiraju u toj formi. Ipak, možda imamo već dva prva ‘izgubljena’ filma u 21. veku, jer deluje da će još jedan Vornerov film poći ovim melbruksovskim putem“, najavio je Vojnov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.