U trendu

Vrnjački karneval ponovo obeležio nastup Brazilki

VRNJAČKA BANJA – Blizu 2.000 učesnika iz Meksika, Kube, Brazila, Malezije i petnaest evropskih zemalja, kao i iz Srbije, svrstanih u 27 karnevalskih grupa, nastupilo je sinoć na 15. Vrnjačkom karnevalu.

I pored kiše koja je padala, atrakcija nije izostala. Prepuna Vrnjačka Promenada sa ne strpljenjem je čekala nastup latino grupa. Najveći aplauz dobila je grupa iz Brazila.

Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Kraljevo rekao je da je ovogodišnji karneval ispunio sva očekivanja i da nikada kvalitetnije grupe nisu došle.

„Uvek su najatraktivnije grupe iz Brazila i Kube i one su uglavnom nosioci karnevala. Zatim bih izdvojio grupu iz Strumice u Makedoniji koji nastupaju od početa Vrnjačkog karnevala. Takode, nastupile su i grupe iz Hrvatske. Zato mozemo da zaključimo da je Vrnjačka Banja u julu karnevalski obojena“, rekao je Trifunović.

Vrnjački karneval sada zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja i uz Guču, Egzit i Lavfest, najveća je turistička manifestacija u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.