U trendu

Vučević: Učiti od istorije i graditi budućnost

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, učestvovao je u snimanju dokumentarnog filma koji Kulturni centar Novog Sada priprema u okviru obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji.

Prvi čovek Novog Sada u razgovoru sa jednim od autora filma, Dušanom Stojanovićem rekao je da grad treba da neguje i čuva svoju istoriju, ali i da se razvija i na taj način stvara novu.

„Budućim generacijama treba preneti i ostaviti istorijsko blago koje grad poseduje, ali im omogućiti i pružiti sve ono što je njima potrebno za funkcionisanje u 21. veku. Zato je važno sećati se, negovati, ali i stvarati novu istoriju našeg grada“, dodao je Vučević.

Film u produkciji Kulturnog centra Novog Sada, autora Dušana Stojanovića i Lazara Stanivukovića, deo je zvaničnog programa obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja, a odobren je od članova Odbora.

Ovaj uigran tim već je radio na dva poznata filma: „Prvi film“ o Miroslavu Miki Antiću, koji je prikazan i u Crnoj Gori u okviru Antićevih dana, kao i film o poznatom novosadskom književniku Drašku Ređepu.

Nizom kulturnih programa (tri izložbe, produkcijom dokumentarnog filma, javnim časom u osnovnim školama, te produkcijom predstave) Kulturni centar Novog Sada, zajedno ostalim insitiucijama, obeležiće ovaj značajan jubilej.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar