U trendu

Vukić: Uživao sam radeći film „Liberta“

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Stefan Vukić koji je govorio o svojoj ulozi u filma „Liberta“ čija je prmeijera bila 17. jula na Petorvaradinskoj tvrđavi.

Vukić je podsetio da se film bavi o osnivanjem grada Novog Sada u 18. stoleću, gde igra ulogu Ignjaca Hajla njegovog prvog gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, najzahtevnije u radu na ulozu bilo je dočarati način ponašanja i govora lika u epohi, koji je za to vreme bio obrazovaniji od svoje okoline.

„Na kostimskoj probi čim sam obukao kostim već sam dobio nešto u stavu. I onda sam još malo sa nekim ljudima iz ekipe radio na tome kako bih sedao, pošto sve što sam nosio je bilo do ispod kolena“, naveo je glumac.

Vukić je naglasio da obožava epohu i da je uživao radeći film „Liberta“, i da „osim govora koji je morao da bude takav kakav je ostalo nije prestavljalo poteškoće“.

„Vezano za govor uglavnom u scenarijima imate slobodu da to prilagodite sebi i možete u svakom ponavljanju malo da promenite, kako bi bilo nekako prirodno i sveže. Međutim kada je epoha u pitanju morate mnogo da budete obazriviji šta smete i ne smete da upotrebite“, naveo je glumac.

Vukić je rekao da je njegov lik „dosta precizan, konkretan, oštar, zna šta hoće“, i da mu se činilo da bi trebalo dosta brzo da govori, tačno, precizno bez poštapalica“.

Podsetivši da su reditelji filma Novosađani Gvozden Đurić i Žanko Tomić, a da je i sam studirao u Novom Sadu, Vukić je da je ljubav prema gradu bila poveznica, dok je na snimanju vladala „radna atmosfera i nije bilo vremena da se razmišlja o pritisku i odgovornosti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.