U trendu

Završen beogradski deo Austrijskog festivala

BEOGRAD – Program Austrijskog festivala u Beogradu zavrÅ¡en je u nedelju projekcijom filma „Rimini“ Ulriha Zajdla i razgovorom sa njegovom montaÅŸerkom Monikom Vili, kojoj su se pridruÅŸili reditelj Ludvig Vust i festivalski selektor Aleksandar S. Janković u Kulturnom centru Beograda, saopÅ¡tili su danas organizatori.

Tokom četiri dana na festivalu, čiji je slogan bio “Krajnosti”, prikazana su i ostvarenja „3:30 PM“ Ludviga Vusta, “Najkraća pesma na svetu” Dejvida Kleja Dijaza, “Lucifer” Petera Brunera, “Rubikon” Leni Laurič, “Sunce” Kurdvin Ajub“ i „Hinterland” Å tefana Ruzovickog.

Program Austrijskog filmskog festivala prikazivan je u Kulturnom centru Beograda od 22. do 25. septembra, a prikazuje se u Kulturnom centru Novog Sada od 23. do 26. septembra, i u Cinepleksu Niš od 24. do 27. septembra.

„Bilo je veoma izazovno – tri grada u isto vreme, dva gosta. Uspeli smo da se izborimo veoma dobro i da poveÅŸemo publiku s Vustom i Vili, Å¡to je moÅŸda bilo i najdragocenije iskustvo… Naravno, istakao bih i raznovrsnost filmova koje smo prikazali u tri grada“, rekao je direktor Austrijskog kulturnog foruma Adrijan Fajks.

Vust je bio gost nekoliko tribina i radionica u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i istakao je da mu je bilo sjajno sa srpskim studentima, da je
bilo lepo upoznati puno ljudi zainteresovanih za njegov rad, a „pitanja koja su postavljali su bila veoma precizna i pogađala su suÅ¡tinu“.

„Mislim da je sjajna ideja napraviti ovakav događaj i dopao mi se Å¡irok spektar selektovanih filmova. Publika je bila veoma zainteresovana, a najbolje razgovore vodila sam sa studentima FDU, jer su oni, kao mladi filmski autori, zaista zainteresovani za ono Å¡to radimo“, rekla je Vili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar