U trendu

Zelenović: Otišla je filmska diva koija je plenilča intelige

BEOGRAD – Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zerlenović izjavio je danas, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je otišla istinska diva jugoskovenske kinematografije, koje je pođednako plenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu.

Zelenović je za Tanjug istakao da je Mira Furlan ostvarila uloge u nekoliko filmskih ostvarenja koji se označavaju kao „temelji jugoslovenske kinematografije“.

Sa izrazitoim uverljivošću, kaže, igrala je kod Emira Kusrurice u filmu „Otac na sluižbenom putu“, u legendarnom ostvarenju Rajka Grlića „U raljama života“, u filmu Živka Nikolić „Čudo neviđeno“, imala je karijeru u SAD.–

„Kada odlazi vrhunski umetnik teško je njegovim prijateljima, porodici, ali i svima koji su u njegovoj umetnosti uživali“, rekao je Zelenović.

Kako kaže , Mira Furlan je trebalo da dobije prestižnu nagradu „Aleksandar Lifka“ na festivalu na Palićkom festivalu, gde je jednom bila i predsednik žirija.

„Nagrade su samo jedan segment nečije umetničke karijere, ali iza nje ostaju filmovi koje će i generacije u budućnosti obožavati“, rekao je Zelenovuić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.