U trendu

Željko Lučić u „Travijati“ 9. aprila na sceni NP

BEOGRAD – Publika će u subotu, 9. aprila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu imati prilike da nakon više od jedne decenije ponovo čuje jednog od najpriznatijih svetskih baritona Željka Lučića u ulozi Žorža Žermona, u Verdijevoj operi „Travijata“, najavili su organizatori.

Dirigent je Dejan Savić.

Operski pevač Željko Lučić već godinama gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu,nastupajući u najprestižnijim operskim kućama na svetu, kao što su Metropoliten Opera, Milanska skala, Kraljevska opera u Londonu, Opera u San Francisku, Nacionalni teatar Pariske opere, Bečka državna opera.

NJegovi mnogobrojni angažmani u Metropoliten Operi obuhvataju izvođenja naslovnih uloga u Magbetu, Nabuku i Rigoletu, ulogu Alfia u operi Kavalerija Rustikana, Amonasra u Aidi, Žermona u Travijati, grofa od Lune u Trubaduru, Enrika u Lučiji od Lamermura, Johanana u operi Salome, i ulogu Skarpije u Toski.

U toj zahtevnoj operi velike dramske snage, kao gosti će nastupiti i mladi solisti – doktorandi na Fakultetu muzičkih umetnosti Vesna Đurković u ulozi Violete Valeri i Stevan Karanac u ulozi Alfreda Žermona.

U podeli su i LJubica Vraneš, Tatjana Mitić, Mihailo Šljivić, Miroslav Markovski,
Slobodan Živović, Siniša Radin i Predrag Gligorić.

Učestvuje Hor i Orkestar Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Režiju Borislava Popovića iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić.

Scenografiju je kreirao Boris Maksimović, kostime Božana Jovanović, a koreografiju je uradio Vladimir Logunov.

Pre početka predstave u foajeu partera biće otvorena izložba fotografija povodom 100 godina od prvog izvođenja Travijate u Narodnom pozorištu u Beogradu (autori Dragan Stevović i Dragica Gaćeša).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar