U trendu

Žiri FEDIS-a: „Kosti“ najbolja domaća serija“

BEOGRAD – Stručni žiri 11. Međunarodnog festivala drama i serija FEDIS ocenio je seriju “Kosti“ reditelja Saše Hajdukovića kao najbolju domaću TV seriju prethodne sezone, saopštili su danas distributeri.

Ovaj projekat “Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke i Radio-televizije Srbije našao se u konkurenciji sa još 12 domaćih ostvarenja, ali je stručni žiri manifestacije njega posebno izdvojio i dodelio mu još tri nagrade “Zlatna antena“: Draganu Mićanoviću za najbolju epizodnu mušku ulogu, Nikolini Jelisavac za najbolju epizodnu žensku ulogu i Saši Petkoviću i Draganu Radetiću za najbolju fotografiju.

“Pre godinu dana sam izjavila da imamo velika očekivanja kada je reč o seriji i ova priznanja struke su, nakon brojnih nagrada koje smo osvojili u prethodnom periodu, još jedna potvrda da je cela naša ekipa na visini zadatka. Zadovoljstvo je i čast, ali i velika obaveza, biti deo tima koji potpisuje najbolju domaću TV seriju u prethodnoj sezoni i zato nam ne preostaje ništa drugo nego da nastavimo raditi i snimati još bolje i kvalitetnije“, navela je producentkinja serije Brankica Janković.

Pored toga, ubrzo su počela da pristižu priznanja ne samo iz Bosne i Hercegovine i regiona, već i na globalnom nivou.

Drugi deo banjalučke trilogije “Meso-Kosti-Koža“, neo-noar ostvarenje “Kosti“ nastalo je iz pera scenariste Nikole Kolje Pejakovića i nosi elemente društvene drame postavljene u ambijent današnje Banjaluke, kao i niz protivrečnosti koje otkrivaju jedno društvo u nastajanju sa dubokim ođecima ratnih zbivanja devedesetih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.