U trendu

Zvezde italijanske opere i sopran Marija Jelić u Kolarcu

BEOGRAD – Koncert „Opera zauvek“, na kom će nastupiti naša priznata operska umetnica, sopran Marija Jelić i poznati italijanski tenor Dario di Vietri održaće se u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 8.juna uz orkestar i hor Ministarstva odbrane – umetnički ansambl „Stanislav Binički“ kojim će dirigovati italijanski dirigent, Maestro Marko Boemi.

Na programu koncerta naći će se najlepše arije i dueti iz Pučinijevih i Verdijevih opera.

Koncert se realizuje uz podršku Italijanskog instituta za kulturu, a ulaz je slobodan.
Marija Jelić, jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda, u prethodnoj godini nastupala je sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom, održala je solistički koncert u Karnegi holu, debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu.

Otvorila je festival Ohridsko leto 2020. godine, nastupala je širom sveta, između ostalog na Ljubljanskom festivalu, na koncertima u Rusiji, Kini, Argentini, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Hrvatskoj,…
Dario di Vietri je jedan od najznačajnijih italijanskih tenora koji je nastupao u Veronskoj areni, na Pučini festivalu Tore del Lago, u Kairskoj operi, operi u Dubaiju, kao i mnogim teatrima u Italiji. Dirigent Marko Boemi je priznati italijanski dirigent koji je radio sa mnogim najistaknutijim operskim umetnicima kao što je Lučano Pavaroti, Ana Netrebko, Edita Gruberova, Plasido Domingo. Dirigovao je na mnogim svetskim scenama poput Milanske skale, Rimske opere, Berlinske koncertne dvorane,…
Povodom predstojećeg koncerta Marija Jelić kaže da je ovaj koncert divna prilika da nastupi sa sjajnim ansamblom i fantastičnim umetnicima kao što su Dario i Maestro Boemi, ali i da publika uživa u izvođenju italijanskih arija i dueta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar