najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Brzi uštipci s jogurtom i jajetom

Sastojci

 • brašno
 • jaje
 • jogurt
 • so
 • prašak za pecivo
 • ulje

Način pripreme

Sipati u posudu 14 kašika brašna, dodati pola kesice praška za pecivo, malo soli i sve lepo izmešati. Umutiti jadno jaje, sipati u brašno, pa dodati jedan jogurt u brik pakovanju i dobro izmešati viljuškom. Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan cm visine, dobro ugrejati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lepo porumene. Služiti sa starijim sirom, uz čaj ili belu kafu.

Vreme za pripremu: 20 minuta

5 komentara
 1. Anonimni

  Danas ih pravila, super su. Mene raduje što su brzi i ne upijaju masnoću. Hvala za recept. Imam dosta godina, ali ustipci mi bas nesto nisu išli.

 2. Radmila L.

  Hvala, Ružice, na pojašnjenju.

 3. Ružica Bubnić

  Jogurt jeste jogurt, ali brik pakovanje sadrži 250 grama. Ja uvek sipam malo „jače“ kašike brašna pa sam po tome i napisala recept! Inače je dovoljna čaša, ali onda kašike stvarno moraju da budu „ravne“. U svakom slučaju, nije pogrešno ni ovako ni onako! Pozdrav.

 4. Ljilja Micić

  Recept iz vremena kad sam tek zasnovala porodicu. Brzo i lako do doručka, a ne košta mnogo. Uštipci su lepši ako testo odstoji nekih pola sata. Ja sam uvek koristila jogurt iz čaše i bio je dovoljan 1 na tu količinu brašna (ali 14 ravnih, ne nadvisnih kašika brašna).

 5. Radmila L.

  Šta znači to „jedan jogurt u brik pakovanju“? Valjda je jogurt jogurt, samo kažite koliko?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike