U trendu

Napravite fantastičan hleb sa samo dve namirnice: Caka je u ovom sastojku

Možda nećete verovati, ali malo omekšalog sladoleda i samo-rastućeg brašna možete pretvoriti u hleb! Ali ako razmislite o tome, zapravo ima smisla. Sladoled se sastoji od jaja, šećera i pavlake, a samo-rastuće brašno je zapravo mešavina brašna, soli i praška za pecivo, piše Reader’s Digest.

Potrebno je:

2 šolje rastopljenog sladoleda

1 1/2 šolje samo-rastućeg brašna (možete da napravite svoje mešanjem 2 šolje brašna za kolače, 1 kašičice sode bikarbone, 1 kašičice praška za pecivo i ½ kašičice soli, a zatim koristite po potrebi)

Pomešati sladoled i brašno i mešati dok se ne sjedini, pa peći u kalupu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40-ak minuta.

Rezultat: Vrlo vlažan hleb nalik na tortu sa blagim ukusom sladoleda (u zavisnosti od toga šta ste izabrali, može biti oraha, badema, vanile….) i ne previše sladak, ali baš pravi.

Ako želite da eksperimentišete, možete kupiti i sladoled sa dodacima, na primer sa čokoladom i višnjama. Procedura je potpuno ista, sa jednom napomenom: ostavite sladoled da omekša bez pomoći mikrotalasne, jer će tako hleb biti rahliji. Čokolada će pasti na dno i otopiti se, odnosno blago karamelizovati, a višnje (ili drugo voće, u zavisnosti od toga kakav ste sladoled koristili) će ostati u sredini testa. Tekstura hleba će biti vlažna i mekana, a rezultat će biti ukusan: nešto između hleba, kolača i pralina!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar