U trendu

Vraća nas u detinjstvo: Farbanje jaja na bakin način (video)

Prirodni načini ukrašavanja jaja vrlo su efektni, ali i bezbedni – ovako ofarbana jaja možete slobodno da jedete i ne morate da se opterećujete tumačenjem sastava na kesicama za farbu.

Predstavljamo vam tri načina za ukrašavanja jaja lišćem i cvetićima:

1. Tradicionalno – ukrašavanje lišćem i cvetićima u čarapi

Stari način koji uvek upali, čak i kod apsolutnih početnika. Ubacite jaja u najlonsku čarapu, a dok ubacujete stavite na njih listiće koje ste prethodno ubrali i čvrsto stegnite jaje čarapom, ali pazite da ne pukne. Između svakog jajeta zavežite čarapu gumicom za tegle. Stavljajte po pet jaja zajedno, a pre kuvanja proverite da li su listići na pravom mestu.

Kuvajte jaja u čarapi i dodajte boju. Starinski način je da umesto boje koristite lukovinu (za crvenu i narandžastu nijansu) ili crveni kupus za plavu boju, piše Lovesensa.

Kada su jaja skuvana i obojena, izvadite ih iz vode, ostavite da se ohlade, a zatim izvadite iz čarape. Skinite listiće i uživajte u dobijenoj šari. Jaja premažite uljem kako bi se sijala u uskršnjoj korpi.

2. Novi metod – listići u boji

Ako želite da cveće i listići sačuvaju svoju boju i imate pravu cvetnu dekoraciju na uskršnjim vratima, onda primenite novi metod ukrašavanja jaja biljem. Zalepite cvetove i listove za jaja tako što ćete prvo staviti lepak na jaje na mesto na kojem želite da stavite biljku. Zalepite biljku, pa ponovo je premažite lepkom. Ostavite da se osuši. Za ovakvu dekoraciju možete koristiti i presovane liske i cveće.

3. Venčići od cveća

Najjednostavniji metod je da uskršnja jaja ukrasite cvetnim venčićima koje ste sami ispleli od sitnog cveća. Najlakše ćete napraviti venčiće od hoću-neću trave, petrovčića ili hajdučke trave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar