U trendu

Ana Kurnjikova

Ana Kurnjikova rođena je 7. juna 1981. godine u Moskvi. Potiče iz sportske porodice. Naime, majka joj je bila teniserka, a otac rvač grčkorimskim stilom. Tenisom je počela da se bavi sa pet godina i pokazala je veliki talenat u ovom sportu.

Sa 11 godina seli se na Floridu, gde je trenira Nik Bolitijeri, jedan od najprestižnijih teniskih trenera u svetu. Veliki uspeh postigla je 1995. godine, kada je osvojila šampionsku titulu sveta u juniorskoj konkurenciji. Te godine je veoma dugo bila na prvom mestu ITF juniorske svetske liste. U juniorskoj konkurenciji je najveće uspehe imala na dva manje poznata turnira u Americi na kojima je osvojila prvo mesto. Takođe, 1995. godine učestvovala je u polufinalu Vimboldona u juniorskoj konkurenciji.

Interesantno je da plavooka i plavokosa Ruskinja nije osvojila nijedan turnir u seniorskoj konkurenciji. Poznata je činjenica da je zaradila milione bez ijedne titule. Ova teniserka smatra se trenutno jednom od najlepših, ali i najuobraženijih dama u teniskom sportu. Njen najveći uspeh u seniorskoj konkurenciji bio je polufinale Vimboldona. Na ITF listi uglavnom se nalazila između 20. i 30. pozicije.

Nikada nije viđena sa partnerom, a ni ona ne želi da otkriva svoje veze javno. Ipak, ima status jedne od najpoželjnijih slobodnih dama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.