U trendu

BG maraton: Stošić i Trklja će dobiti nagrade, ali ne u punom iznosu

 Organizatori 31. Beogradskog maratona saopštili su danas da će pobednici Kristijan Stošić i Nora Trklja dobiti finansijske nagrade, ali ne u punom iznosu, jer nisu ispunili normu.

„Kristijanu Stošiću i Nori Trklji ćemo isplatiti nagradu. Neće to biti ceo predvidjeni iznos, jer, po propozicijama, nije ostvaren neophodan rezultat, ali smo mi kao i uvek do sada, odlučili da koliko je u našoj moći, podržimo naše dugoprugaše“, navodi se u saopštenju.

Prethodne subote su prvih pet mesta u maratonskoj trci zauzeli petorica srpskih takmičara, a pobedio je Stošić rezultatom 2:45,23 sata. To je najslabiji rezultat u istoriji Beogradskog martona. Poredjenja radi, prošle godine je Kenijac Stiven Kipnegetič Katam pobedio rezultatom 2:21,12.

U ženskoj konkurenciji pobedila je srpska atletičarka Nora Trklja sa 3:08,46 sata, a prošle godine trijumfovala je Olivera Jevtić rezultatom 2:38,03, što je bolji rezultat od rezultata pobednika ovogodišnjeg muškog maratona.

Organizatori maratona navode da „jedan tabloidni mediji“, aludirajući na portal blic.rs, koji je pre dva dana objavio tekst pod naslovom „AFERA Pobednik Beogradskog maratona: Uzeli su mi nagradu“, vodi prljavu kampanju protiv preduzeća Beogradski maraton.

„Taj tabolidni mediji ponovo na lažima, obmanama javnosti i manipulacijama gomilom netačnih informacija, sprovodi najprljaviju kampanju protiv nas i najvećeg tradicionalnog sportskog dogadjaja u našoj zemlji“, piše u saopštenju i dodaje da će biti podneta „tužba nadležnom sudu.

„Takodje, biće tuženi i svi oni koji te laži svesno i namerno, bez provere činjenica, dalje prenose“, dodaje se u saopštenju.

Orgnizatori Beogradskog maratona ponovili su da je ovogodišnje izadnje „najuspešnije do sada“.

„Beogradski maraton je i ranijih godina tako činio, a Kristijan Stošić je i tada bio medju našim trkačima koje smo s razlogom podržavali. Brigu o našim najboljim dugoprugašima, ipak bi sistemski morao da vodi neko drugi“, piše u saopštenu orgnaizatora.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike