najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Blater: Uzbudjen sam što ću u januaru dodeliti Zlatnu loptu

Suspendovani predsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je danas da je “uzbudjen” što će početkom sledeće godine predati Zlatnu loptu najboljem igraču u 2015. godini.

Blater će se sutra pojaviti pred Etičkim komitetom Fife, koji će odlučiti da li će ukinuti 90-dnevnu suspenziju ili će je produžiti.

Njegova suspenzije ističe 5. januara, a ceremonija dodele Zlatne lopte održaće se 11. januara u Cirihu.

“Veoma sam uzbudjen što ću predati trofej za ovu godinu. Sutra ću ići pred Etički komitet Fife, nadam se da će sve biti dobro i da će mi ukinuti suspenziju, ili da je makar neće produžiti”, rekao je Blater za Mundo Deportivo.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera u 2015. godini su fudbaleri Barselone Lionel Mesi i Nejmar, kao i Kristijano Ronaldo iz Real Madrida.

“Drago mi je što neću glasati pošto su sva trojica veoma dobri fudbaleri. Mesi će ući u istoriju ako peti put osvoji Zlatnu loptu, pošto to do sada niko nije učinio. On je sjajan igrač koji radi neverovatne stvari sa loptom, ali Kristijano i Nejmar su fantastični. Brazilac me je iznenadio svojim kvalitetom i načinom na koji se prilagodio na igru Barselone i Evropu”, rekao je Blater.

Blater je suspendovan zbog “nelojalne isplate” od dva miliona dolara koliko je 2011. godine platio predsedniku Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišelu Platiniju za konsultantske poslove, koje je Francuz obavljao izmedju 1998. godine i 2002.

Obojica su negirali nepravilnosti ali se suočavaju sa doživotnim suspenzijama.

Platinijeva kandidatura za predsednika Fife nije razmatrana zbog suspenzije. Izbori u Fifi održaće se 26. februara naredne godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike