U trendu

Brašanac: Remi sa Zvezdom nas ne zadovoljava

Fudbaler Partizana Darko Brašanac rekao je danas da ne bi bio zadovoljan nerešenim ishodom u 151. večitom derbiju i dodao da veruje u nastavak pobedničkog niza posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

„Očekuje nas teška utakmica, voleo bih da bude pravi spektakl. Mislim da u poslednjih nekoliko godina bilo dosta zanimljivih derbija. Nadam se da će i ovaj biti atraktivan, sa dobrim šansama i velikim brojem golova. Uz to, naravno, nadam se pobedi Partizana“, rekao je Brašanac.

Jedan od najvećih aduta crno-belih ističe da večiti rival ima kvaltetnu ekipu, ali da ne postoji favorit.

„Zvezda ima veoma dobar tim, sa odličnim igračima što i mesto na tabeli pokazuje i njihov niz. Ne smemo na jednog igrača da se koncetrišemo, već moramo kao tim da se branimo i da napadamo. Tako ćemo probati i na Marakani. Derbi uglavnom odluči neka sitnica, inspiracija, greška… Šanse su uvek 50:50, pa ko bolje uđe u utakmicu. Trudićemo se da nametnemo naš ritam i igramo onako kako pokušavamo u svakoj utakmici“.

Prema njegovim rečima pritisak je pođednak sa obe strane jer je takav slučaj oduvek bio u utakmicama Partizana i Crvene zvezde.

„Bile su situacije kada smo mi bežali 15 bodova, pa je bio pritisak da se dobije derbi. Navijači to od nas očekuju i zahtevaju. I bez ove situacije na tabeli bismo imali veliki pritisak jer to je jednostavno nešto što ova utakmica nosi. Daćemo sve od sebe, mislim da niko ne bi bio srećniji od nas zabeležimo pobedu u derbiju“.

On ističe da prednost domaćeg terena nikada nije bila presudna u duelima dva velika rivala.

„Prošli derbi smo izgubili na Marakani, ali pre toga smo imali dobrih utakmica i pobeda, tako da mislim da to ne znači previše. Imaćemo i mi podršku, isto tako veliku. Mislim da na derbijima domaći teren negde ne igra toliku veliku ulogu“, poručio je vezista Partizana i dodao:

„Ne bih bio zadovoljan neresenim rezultatom. Mi smo Partizan i u svaku utakmicu ulazimo sa namerom da pobedimo“, jasan je bio reprezentativac Srbije.

Brašanac je poručio da dešavanja u klubu oko izbor ne utiču na ekipu jer je sav fokus fudbalera usmeren na teren.

„Ne komentarišemo puno o tome. Ako i pričamo to je možda jedna ili dve rečenice i vrlo brzo se završi. Mislim da smo u dobrom momentu, imamo par lepih pobeda iza sebe i nadamo se produžetku tog niza. Imamo mir u Teleoptiku i konkretno na mene ovakva situacija sigurno ne utiče, a verujem ni na tim“, zaključio je zamenik kapitena Partizana.

Utakmica 1. kola plej-ofa Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.